Mariam Venizelou

Μάριαμ Βενιζέλου – Παραμύθι

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Ερμηνεία:     Μάριαμ Βενιζέλου
Μουσική :     Κώστας Κακογιάννης
Στίχουργός:  Πάμπος Κουζάλης

“Η Μάριαμ Βενιζέλου είναι πια μια καταξιωμένη σοπράνο με καριέρα που λάμπει στο εξωτερικό. Όταν όμως ήταν ακόμη παιδάκι, τόσο η Άννα Βίσση, όσο και ο Στέλιος ο Πισής, ο Γιώργος Θεοφάνους αλλά και εγώ είχαμε την ευλογία να χαρούμε την αβίαστη μαγεία του αξεπέραστου ταλέντου της.

Με τον Πάμπο (Κουζάλη) της γράψαμε δυο τραγούδια: Το HAND in HAND, ένα τραγούδι παραγγελία της UNICEF που ερμήνευσε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατών στο μουσικό διάλειμμα της Junior Eurovision 2008.

Στην παρέα είχαμε τότε ακόμα ένα παιδάκι θαύμα, τον διάσημο πια Γιώργο Ιωαννίδη. Το άλλο ήταν το ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ένα τραγούδι που μας ζήτησε η Μαρία Καραπίττα να γράψουμε για μια διασκευή που ετοίμαζε του Χάνσελ και Γκρέτελ το 2010.

Ήρθε λοιπόν η μικρή Μάριαμ, με όρο φυσικά όσο ηχογραφεί, παρόντες να είναι μόνο αυτή, ο Πάμπος και εγώ. Έτσι «κλειδώσαμε» την μαμά και τον μπαμπά στο δάσος, στην πίσω αυλή του Παράκεντρου! Μετά από την εκμάθηση το είπε μια και έξω, έτσι όπως το ακούτε, χωρίς καμιά διόρθωση. Στην αρχή δεν ήθελε με τίποτα να καταγράψουμε στην κάμερα την ηχογράφηση, ευτυχώς όμως την έπεισα, και απαθανατίσαμε την στιγμή με τη συμβολή του «καλού του λύκου» ενός μαλλιαρού teddy, δώρο της φίλης μου της Marjorie από την Αμερική! (μπορείτε να τον δείτε στον μπλέ καναπέ)

Παραμύθι λοιπόν!”

 

(Visited 316 times, 1 visits today)