Mariam Venizelou

Συνέντευξη – Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου

Συνέντευξη με την Μάριαμ Βενιζέλου

Μάριαμ Βενιζέλου. Ένας άνθρωπος που αγάπησε ο κόσμος, από τα πρώτα της χρόνια. Ένας άνθρωπος γλυκός, ευγενικός και ευδιάθετος. Το μεγάλο της ταλέντο, την έκανε να ξεχωρίσει. Από πολύ μικρή, ξεκίνησε να ακολουθεί το δικό της μονοπάτι στο χώρο της μουσικής και της υποκριτικής. Η φωνή της, αγγελική. Χαρακτηρίστηκε, ως το παιδί θαύμα και μέχρι σήμερα δεν σταματά να μας εκπλήσσει..

H Μάριαμ, μου απαντά σε μερικές ερωτήσεις, μιλώντας μας λίγο για τον εαυτό και τη δουλειά της.

  1. Από τα πρώτα σου χρόνια για τον περισσότερο κόσμο, θεωρήθηκες το παιδί θαύμα. Πώς νιώθεις για αυτό;

Το παιδί θαύμα. Ένας τίτλος ο οποίος όντως μου δόθηκε σε πολύ μικρή ηλικία, χωρίς να καταλαβαίνω τότε το βάρος αυτού του “τίτλου”. Στα 21 μου χρόνια τώρα πια αντιλαμβάνομαι την σημαντικότητα αυτού του τίτλου, κάτι το οποίο προσπαθούσε να με βοηθησει να αντιληφθω τότε ο οικογενειακός μου κύκλος. Το θεωρώ τιμή μου που ο απλός κόσμος με αποκαλούσε έτσι για πολλά χρόνια.

  1. Ασχολήθηκες όχι μόνο με τη μουσική, αλλά και με την υποκριτική, που είσαι και στα δύο εξίσου καλή. Ποιο από τα δύο νιώθεις να σε αγγίζει περισσότερο;

Και οι δυο αυτές τέχνες αγγίζουν ή μιλούν αν θέλετε κατευθείαν στην ψυχή μου. Μέχρι τώρα, δεν χρειάστηκε να κάνω αυτή την διαλογή που μου θέσατε εσεις, αφού κατά κάποιο τρόπο για εμένα πήγαιναν πάντα μαζί, πράγμα που αποδεικνύεται ακόμα και μέσα από τις σπουδές μου που ήταν Music and theatre στο πανεπιστήμιο του Hull.

  1. Από πολύ μικρή ηλικία έγινες γνωστή σε πάρα πολύ κόσμο με το μεγάλο σου ταλέντο. Όμως, παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να άλλαξε το χαρακτήρα σου όλη αυτή η δημοσιότητα. Αντιθέτως, ήσουν πάντα ένα χαμογελαστό και προσγειωμένο κορίτσι. Πώς κατάφερες λοιπόν, να μη χάσεις τον εαυτό σου, μέσα στη δημοσιότητα όλα αυτά τα χρόνια;

Όταν τα θεμέλια είναι γερά, τότε αυτό που χτίζεις δεν μπορεί να πάει στραβά.

  1. Ποιο είναι το μουσικό σου πρότυπο;

Επιλέγω να αντλώ έμπνευση βάση του genre μουσικής που μελετώ και καλούμε να ερμηνεύσω. Αδυναμία μου όμως είναι η La Divina Assoluta της La Scala, Μαρία Κάλλας.

  1. Υπάρχουν πολλές σημαντικές στιγμές στην πορεία σου τόσο στο τραγούδι, όσο και στην υποκριτική. Εσύ ποια στιγμή θα ξεχώριζες και γιατί;

Η μοναδικότητα της κάθε εμπειρίας, στιγμής, παράστασης με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Άρα πως μπορώ να διαλέξω μόνο ένα στοιχείο του εαυτού μου να προβάλω.

  1. Ποιο είναι το πιο όμορφο σχόλιο που σου έκαναν ποτέ;

Με έχουν αποκαλέσει σπλάχνο της Κύπρου, παιδί θαύμα, Αγγελική φωνή και όμως κανένα σχόλιο δεν αγγίζει τοσο την καρδιά μου όσο το χειροκρότημα στο τέλος μιας ερμηνείας μου.

  1. Είσαι από τις φωνές που μπορούν να τραγουδήσουν και όπερα. Θα ήθελες να ασχοληθείς αποκλειστικά με αυτό το είδος;

Η όπερα αποτελεί τον προορισμό του ταξιδιού μου. Προς το παρών όμως απολαμβάνω το μακρύ ταξίδι που μου προσφέρει γνώση και εμπειρίες σε όλα τα είδη μουσικής.

  1. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Η επιστροφή σου στην Κύπρο είναι μέσα σ’ αυτά;

Προς το παρών θα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό αλλά δεν αποκλείω όταν τελειώσω την επιστροφή μου στην Κύπρο.

  1. Απ’ όσο ξέρω τώρα ζεις στο εξωτερικό. Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Κύπρο;

Η οικογενειακή θαλπωρή είναι νομίζω αυτό που νοσταλγώ περισσότερο.

  1.  Ποια συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο της μουσικής;

Δουλειά και πάλι δουλειά. Θέλει πολυ πείσμα και πολλή αφοσίωση εκ μέρους του καλλιτέχνη για να μπορέσει να υπηρετήσει τον χώρο της μουσικής.

Πηγή: Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου

(Visited 105 times, 1 visits today)